Barnyoga


"Min stjärnhimmel" och är ett exempel på en resa som du kan läsa för barnen.
"Föreställ dig en stjärnklar natt. Vi står tillsammans under en gnistrande stjärnhimmel. Vi tittar upp mot stjärnorna som blinkar mot oss. Tusentals små stjärnor glittrar och sprakar och det känns så befriande och vackert.
Titta lite åt vänster. Där är månen. Ser du att det är fullmåne? Månen lyser upp hela ditt ansikte! Så magiskt i den tysta natten. Det är nästan som om vi lättar från marken och flyter in i stjärnhimlen. Vi svävar och åker uppåt. Allt är lätt och vi flyger runt bland stjärnorna. Vill du ta på en stjärna? Sträck ut din hand! Det är så skönt att bara sväva omkring och titta på alla stjärnor.
Titta där, rakt fram! Ser du den vita vägen. Det är Vintergatan. Kom så landar vi där och tar en promenad. Ta min hand. Vi går sakta på Vintergatan som likt en flygande matta bär oss fram genom himlavalvet. Vi ler mot varandra. Tänk bara du och jag här uppe i himlanatten! Så magiskt. Så fantastiskt.
Nu ska vi landa ner på jorden igen. Sakta landar vi mjukt på marken men tittar fortfarande upp mot stjärnorna som nästan skrattar och vinkar i natten. Om du tittar riktigt noga nu, så tror jag att du kan se ett stjärnfall? (Liten paus.)
Nu tittar du mot månen igen och låter sakta månen bli ett starkt ljussken. Andas in och sträck igenom hela kroppen. Andas ut, slappna av och öppna ögonen"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar